Finale Ligure 2019

Häng med oss på årets cykelresa till Finale Ligure 8-12 mars!

Finale Ligure är ett av världens cykelmekkan. Här avgörs varje år Enduro World Series där världens bästa cyklister slåss om världsmästartiteln. Ändlösa stigar, up-lift med van och fantastisk italiensk mat är vad du kan förvänta dig!

Finale Ligure är ett måste för de som älskar flowiga single tracks. Ett unikt nätverk av leder gör Finale Ligure till mountainbike cyklistens himmelrike. Oavsett om du föredrar enklare cross country eller adrenalinpumpande freeride cykling kommer du hitta dina drömleder. Och på grund av det enorma lednätverket får vi oftast njuta av lederna helt själva!

Varje dag kommer du köra på nya helt otroliga leder. På praktiskt taget varenda berg runtom havsstaden finns någon led som är bättre än den förra. Lederna sträcker sig från långt in i bergen till ända ner till havet. Terrängen du kommer åka består av mjuk skogsterräng till steniga partier, och allt där emellan. Häng med oss till en av världens bästa mountainbikestäder!


Vad ingår?

– 3,5 dagars cykling med lokal guide och support van
– Flyg t/r Arlanda-Nice (självklart ingår cykeltransport)
– Transfer till och från flyplatsen i Nice
– Frukost, lunch och middag
– Boende med faciliteter för cyklar

Pris: 11 499.-

 

Utrustning:

– Endurocykel (minst 150mm slaglängd, heldämpad)
– Kläder för alla typer av väder.
– Knäskydd är en stark rekommendation. Även armbågsskydd och ryggskydd kan vara bra att ha
– Hjälm, gärna fullfacehjälm
– Ryggsäck
– Reservslang
– Extra växelöra
– Några reservekrar
– Extra bromsbelägg
– Kraftigare däck är rekommenderat

Boende och mat:

Alldeles på strandpromenaden i Finale Ligure, ligger vårt boende bara några steg från stranden och det historiska centrumet. Boendet ligger i en helt nyrenoverad fastighet, med anor från 1600-talet. Det finns ett förvaringsrum och tvätt- och skruvmöjligheter för era cyklar.

Varje morgon serveras en fräsch och rejäl frukost för vi ska kunna hålla energin uppe. Lunchen avnjuts i en typiskt italiensk trattoria.  När vi kommer tillbaka kommer det att finnas godsaker som håller magen igång fram till middagen. Middagen är typisk italiensk.

 

 

Förkunskaper:

För att resan ska vara säker och att alla ska kunna njuta så mycket som möjligt krävs vissa förkunskaper. Du som följer med skall ha hyfsat goda kunskaper i teknisk cykling, speciellt utför. Du behöver inte vara supersnabb utan det viktigaste är att du känner dig bekväm när det går utför och där vissa partier är lite stökigare.

Videor från Finale Ligure